Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

IVN Slootjesdag

12 juni 2021 @ 13:00 - 16:00

NMC Natuur en Milieu Centrum Weert Natuur en Recreatiegebied De IJzeren Man Weert

Kinderen kunnen samen met hun (groot)ouders op avontuur langs de waterkant bij het NMC De IJzeren Man in Weert. Gewapend met schepnetjes, loeppotjes en zoekkaarten onderzoek je welke dieren er leven in de sloot. Gidsen van IVN Weert staan klaar om daarbij te helpen.

Zoek de grote spinnende watertor, ontdek wie er in de zomer op het water kan schaatsen en probeer de snelste zwemmers van de sloot te vangen. Welke andere dieren leven nog meer in de sloot? Met de Slootjesdagen wil IVN het waterbewustzijn van kinderen en (groot)ouders vergroten. Slootjes zijn belangrijk voor het watermanagement en de biodiversiteit in Nederland. Doordat de kinderen zelf op zoek gaan, ontdekken ze op een laagdrempelige manier het leven in de sloot. Kom ook en beleef samen met IVN het avontuurlijkste uitje aan de waterkant! Ga naar www.ivn.nl/slootjesdagen voor meer informatie. Wil je deelnemen aan de Slootjesdag op 12 juni in Weert? Meld je dan vooraf per mail aan bij Toos Kunnen mailadres: website@ivnweert.nl o.v.v. Slootjesdag.

Aanmelden kan tot zaterdag 12 juni 10.00 uur. Vermeld bij de aanmelding de naam en het aantal personen. Maak een keuze voor een van de 3 tijdsblokken. Deze beginnen om resp. 13.00 u., 14.00 u. en 15.00 u.. Na aanmelding ontvang je een bevestiging met aanvullende informatie.

Over IVN IVN Weert e.ois een van de 170 afdelingen van IVN Natuureducatie.

IVN Natuureducatie zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen we door de natuur in de harten van mensen te brengen. We laten jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Wij organiseren natuuractiviteiten, cursussen en doen mee aan campagnes. Daarbij focussen we op vier kernthema’s: Kind & natuur, Natuur in de buurt, Natuur & recreatie en Natuur & gezondheid. IVN is ervan overtuigd dat kennis van en betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert. IVN: beleef de natuur!

Gegevens

Datum:
12 juni 2021
Tijd:
13:00 - 16:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,
Site:
https://www.nmcweert.nl/nieuws/slootjesdag-ivn-weert-bij-nmc-de-ijzeren-man/

Gegevens

Datum:
12 juni 2021
Tijd:
13:00 - 16:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,
Site:
https://www.nmcweert.nl/nieuws/slootjesdag-ivn-weert-bij-nmc-de-ijzeren-man/