Resort de IJzeren Man

Vakantiepark De Ijzerenman

www.resortdeijzerenman.nl / www.selektresorts.nl 

                                                 
Vakantiepark de IJzeren Man ligt tussen de bossen, velden en vennen bij het gezellige stadje Weert. Hoewel de vlaai karakteristiek is voor Weert, heeft de stad veel meer te bieden. Weert, dat in 1414 zijn stadsrechten kreeg, kent een rijke historie, ligt in een prachtig groene omgeving en kent een aantal evenementen die zelfs internationaal bekend zijn. Weert heeft ruim 48.000 inwoners en ligt in Midden-Limburg aan de rand van de Peel tegen de Brabantse en Belgische Kempen. Een geliefde plek voor een ieder die nog onbezorgd wil genieten van het goede Bourgondische leven, dat Limburg, Brabant en de Belgische grensstreek te bieden heeft. Het Weert van nu draagt nog steeds het authentieke karakter van toen. Dat is te zien aan diverse historische details in de binnenstad en aan de ongerepte dorpen midden in de natuur. Ook de diverse evenementen vinden hun oorsprong in bijzondere tradities.

De omgeving

De gemeente ligt in Midden-Limburg en bestaat uit de stad Weert en vijf dorpen: Stramproy, Laar, Altweerterheide, Tungelroy en Swartbroek. Weert is de "Poort van Limburg" en biedt een prima uitvalsbasis voor uitstapjes naar mooie gebieden in de directe omgeving. In de omgeving van Resort de IJzeren Man kunt u urenlang van de weelderige natuur genieten. Een ideaal gebied voor wandelaars, fietsers (aansluiting op Belgische fietsroutes) en liefhebbers van streekgerechten, knusse terrasjes, authentieke tavernes, pittoreske dorpen, abdijen, mooi viswater, watersport en attractieparken. Wie rust of juist actie in de natuur zoekt, vindt het in Weert! Weert is omgeven door veel natuurgebieden en ligt in een landschappelijk waardevol gebied met prachtige flora en fauna. Mede daardoor is Weert aantrekkelijk voor de toerist en recreant. Weert maakt de slagzin "Weert, stad in het groen" dus helemaal waar.De vele natuurgebieden maken deel uit van het grensoverschrijdende landschap Kempen~Broek. Er is een groot aantal bewegwijzerde routes voor wandelaars, fietsers, ruiters, paard en wagen en mountainbikers.Wat de omgeving allemaal te bieden heeft op recreatief gebied, kunt u allemaal terugvinden op deze website.

Ligging

Weert ligt aan een knooppunt van nationale en internationale lucht-, spoor-, water- en wegverbindingen. Gelegen aan de A2, de autosnelweg van Amsterdam via Eindhoven naar Maastricht, Heerlen en Duitsland, België of Frankrijk. Ook via het spoor is Weert uitstekend bereikbaar. Weert heeft een intercitystation op de lijnen Amsterdam-Maastricht en Den Haag/Rotterdam-Heerlen. Weert ligt tevens in de nabijheid van verschillende vliegvelden, namelijk Airport eeze, Kempen Airport, Eindhoven Airport en Maastricht-Aachen Airport.

Chalets

Resort de IJzeren Man heeft een ruime keuze in luxe recreatiechalets. Ze worden gebouwd en volledig geïsoleerd met uitsluitend kwalitatief hoogwaardige en onderhoudsvrije materialen. Daarnaast zijn de chalets voorzien van al de moderne voorzieningen die u in een recreatiechalet kunt wensen, waaronder centrale verwarming in iedere ruimte (HR-combiketel). U bent van harte uitgenodigd om zelf de sfeer te komen proeven en een indruk op te doen van de verschillende mogelijkheden. Op het resort staan diverse showmodellen om te bezichtigen.

Camping

Naast kavels voor chalets heeft Resort de IJzeren Man een aantal ruime kampeerplaatsen ter beschikking. De kampeerplaatsen zijn voorzien van een stroom- en kabeltelevisie-aansluiting, er zijn diverse watertappunten en een modern toiletgebouw. Voor passanten is er een aantrekkelijk overnachtingstarief en zijn er twee trekkershutten aanwezig. Een actuele prijslijst kunt u vinden op onze website.

Het park

Vakantiepark de IJzeren Man is één van de recreatieparken van Selekt Resorts. Deze parken staan voor topkwaliteit en maximaal genieten voor de recreant. U vindt deze parken dus alleen in mooie en natuurlijke omgevingen. Vakantiepark de IJzeren Man voldoet met zijn prachtige omgeving en perfecte voorzieningen dus volledig aan de eisen die Selekt Resorts aan zijn parken stelt.

Vakantiepark de IJzeren Man biedt elke faciliteit om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken, zoals:

  • receptie met slagboominstallatie en postvoorziening
  • professioneel beheer dat 24/7 aanwezig is. (06-83254867)
  • bezoekersparkeerplaatsen
  • milieustraat (glas, papier en restafval)
  • zwembad met apart peuterbad
  • speeltoestellen
  • kantine / restaurant OOK VOOR FEESTEN EN PARTIJEN (06-83254867)
  • cafetaria
  • recreatieruimte
  • modern toiletgebouw

Zo krijgt recreëren op Vakantiepark de IJzeren Man een extra dimensie!