Open dag zondag 8 april 2018


Zondag 8 april 2018 van 11.00 tot 16.00 uur.

De hele dag zijn er speciale activiteiten bij de deelnemende organisaties en er is een gezellige ontvangst bij de toegangspoort van het recreatiegebied met verschillende infostands (dit zal zijn op de parkeerplaats bij het Natuur- & Milieucentrum aan de Geurtsvenweg 4 in Weert). Bekijk daar alle informatie op de infomarkt die u moet weten om vervolgens het recreatiegebied te ontdekken!

ACTIVITEITEN TIJDENS DE OPEN DAG IN HET RECREATIEGEBIED

ACTIVITEITEN & STEMPELKAART:
Doe je mee aan onderstaande activiteiten dan kan je een OLA ijsje verdienen!
Haal voordat je begint een stempelkaart op bij de infomarkt.
Is je stempelkaart vol dan kan je bij Kinderpretland een gratis ijsje ophalen!

Klimbos Weert: (Geurtsvenweg 2a)
Volg een gratis veiligheidsinstructie om 11.15 of 12.15 u. Er is plek voor maximaal 10 personen per groep. Daarom is aanmelden vooraf verplicht via klimbos-weert@kpnmail.nl. Na het volgen van de veiligheidsinstructie en het afleggen van het oefenparcours dient het klimsetje weer ingeleverd te worden. Dit is een ideale activiteit om eens kennis te maken met Klimbos Weert en het veiligheidssysteem waarmee wordt gewerkt. Geef je snel op want vol = vol!

In Klimbos Weert zal tevens om 12.45 u, 13.45u, 14.45 u en 15.45 u een demonstratie RESCUE uit een parcours plaatsvinden. Dit is te bekijken vanaf de grond en voor iedereen vrij toegankelijk. Teven zal er bij goed weer een mooi luchtkussen voor kleine kinderen geplaatst worden op het terrein van Klimbos Weert.

De Regenboogfabriek: (Infomarkt bij Geurtsvenweg 4)
De Regenboogfabriek zal een zweethut neerzetten nabij de parkeerplaats aan de Geurtsvenweg. Zo kan je ervaren wat dit is!
Deze zweethut zal gemakkelijk te bereiken zijn via de infomarkt nabij het Natuur & Milieucentrum.
Tevens zal de Regenboogfabriek zorgen voor een vuurschaal in de nabijheid.

Natuur & Milieucentrum Weert: (Geurtsvenweg 4)
Bij het Natuur en Milieucentrum vind je verschillende organisaties die hier ‘thuis’ zijn, zoals Natuurmonumenten, Limburgs Landschap, Herenboeren, WeertEnergie, Imkervereniging Sint-Ambrosius, Groen Weert en RLKM. Zij zijn aanweizg op de open dag en bieden diverse activiteiten aan.
Durf jij over de apenbrug? Een echte Oerrr activiteit van Natuurmonumenten. Heb je wel eens met een warmtecamera gewerkt, infraroodbeelden gezien of de werking van een theodoliet gezien? Het Limburgs Landschap kan je hier alles over laten zien. Met enthousiasme laten de Herenboeren zien hoe ver ze zijn met hun plannen een boerderij te starten. Bij WeertEnergie krijgt u alle gewenste informatie over zonne- en windenergie en hun plannen die ze komende jaren uitvoeren. Groen Weert demonstreert de waterhuishouding in de stad m.b.v. een demomodel. In de bijenhal zijn enkele imkers die u de geheimen van het bijenleven verklappen en waar u hun heerlijke honing kunt proeven. Bij het NMC worden je zintuigen geprikkeld.

Waterskibaan de IJzeren Man: (Geurtsvenweg 1)
Voor het speciale tarief € 15,- per 1,5 u waterskiën tot uiterlijk 15.00 uur.
Tevens zijn hier verschillende waterski- en wakeboardleveranciers te vinden die verschillende producten presenteren.

Kinderpretland: (Geurtsvenweg 2a)
Bij Kinderpretland hebben ouders op zondag 8 april gratis entree (normaal € 4,50 per persoon).
Kinderen betalen wel de normale entreeprijs van € 4,50 per persoon. Kom naar dé binnen- en buitenspeeltuin van het zuiden!

Vakantiepark Weerterbergen: (Trancheeweg 7)
11.00 - 12.00 u: inloop klimmen 8+
11.00 - 11.30 u: Minidisco
11.30 u: Knuffelen met Koos Konijn
12.30 u: Selfie met Koos Konijn
11.00 - 16.00 u: Waterfietsen tegen reductieprijs, € 2,50 per half uur.
15.30 u: Koos Voorleestheater
16.00 u : Minidisco

Blue stables: (Heihuisweg 5 Weert)
Gratis pony ritjes op het eigen terrein tot 15.00 u. Daarnaast hoefijzer verven voor € 0,50 en demonstraties gedurende de hele open dag.
Iedere bezoeker bij Blue stables ontvangt ook een lot waarmee een leuke prijs gewonnen kan worden. Prijswinnaars worden 8 april via facebook van Blue Stables bekend gemaakt.

Kinderboerderij:
De kinderboerderij is deze extra lang geopend tot 16.00 uur. Neem een kijkje bij de lammetjes en jonge geitjes.
 

ALLE INFORMATIE OVER HET GEBIED

Om u te informeren over de mogelijkheden van het recreatiegebied kunt u ook een aantal infostands bezoeken. Deze zullen gesitueerd zijn op de parkeerplaats voor Natuur- & Milieucentrum Weert (Geurtsvenweg 4). Laat u dus eerst informeren en ga daarna het gebied in.
De volgende organisaties zullen met een infostand aanwezig zijn:
- Zwembad- en Waterskibaan de IJzeren Man.
- Kempen Broek.
- Natuurmonumenten.
- Weert Energie.
- VVV Weert & Midden Limburg.
- Roompot Weerterbergen.
- De Regenboogfabriek.
- Limburgs Landschap.
- Herenboeren.
- Molenstichting Weerterland.

De informatie op deze pagina zal regelmatig aangevuld worden.